top of page

OM OS

Her kan du læse mere om Lovnsbjergvang.

Huset, omgivelserne, hverdagen, vores værdier
og meget mere.

GRUNDLAGET

Tryghed til udvikling, læring og livskvalitet

På Lovnsbjergvang får du tryghed til at udvikle dig i et overskueligt og velstruktureret miljø.

Fundamentet er fokus på 'det hele menneske' – hele dig – så du kan udvikle og styrke dine fysiske, psykiske, sociale og intellektuelle færdigheder.

Målet er, at du skal blive så selvstændig og opnå så høj livskvalitet som muligt.

VÆRDIER

Størst mulig livskvalitet til hver enkelt beboer

På Lovnsbjergvang arbejder vi med det overordnede mål for øje, at den enkelte beboer skal have den størst mulige livskvalitet. Størst mulig livskvalitet set fra beboerens perspektiv.

 

Vi tror på vigtigheden af at tage flest mulige individuelle hensyn.

Meningsfuldhed

Vi tror på, at livskvalitet kræver meningsfuldhed.

Meningsfuldhed handler om, at handlinger skal føles vedkommende. Hvis ikke de handlinger, den enkelte udfører giver mening/er relevante og vedkommende for netop denne person, så mister handlingerne deres værdi.

Selvbestemmelse

Handlinger uden værdi bliver forringende for ens livskvalitet, fordi handlingerne bare bliver noget man spilder tiden på. Vi tror, at livskvalitet kræver selvbestemmelse og indflydelse. At føle, at man lever et godt liv, hænger sammen med følelsen af at have indflydelse på udformningen af dette liv, nu og i fremtiden.

 

Viden og selvstændighed

At bestemme noget, er at træffe et valg, og valg skal helst foretages på grundlag af viden. Hvis man ikke ved hvilke muligheder der er til stede, så har man ikke grundlaget for at foretage et kvalificeret valg. Viden om den verden, der omgiver os, og de muligheder der er til stede. Men viden og valgfrihed er ikke meget værd, hvis man ikke har nogen mulighed for at føre sine valg ud i livet.

Kort sagt arbejder vi mod større: livskvalitet, meningsfuldhed, selvbestemmelse, selvstændighed, viden, individualitet, tryghed og faglighed.

Dette kræver selvstændighed. Livskvalitet kræver selvstændighed. At være selvstændig, er evnen til faktisk at foretage et valg og gennemføre dette. At være selvstændig er ikke at kunne alting selv. Det kan også være kompetencen til at opsøge og modtage den hjælp, der skal til for, at se tanke blive omsat til handling.

 

Tryghed og høj faglighed

Vi ønsker, at rammerne for arbejdet med ovenstående skal være et hus, der er rummeligt, hjemligt og trygt. Vi udvikler os bedst når vi har det godt. Derfor er det vigtigt, at beboerne såvel som personale føler sig velkomne og anerkendte på Lovnsbjergvang. Vi ønsker samtidig, at Lovnsbjergvang skal være et sted, hvor høj faglighed, målrettethed og nyskabelse er i højsædet.

OMGIVELSER

Lovnsbjergvang har naturen i baghaven

Lovnsbjergvang ligger i Fly, en lille landsby lidt uden for Skive.

Det røde murstenshus i udkanten af landsbyen er et botræningssted for seks unge og voksne med en autismespektrumforstyrrelse og et ønske om at kunne klare voksenlivet i egen bolig.

Stedet er en tryg og hjemlig udviklingsbase for beboerne, som udfordres, hjælpes og støttes af dygtigt, professionelt og erfarent personale.

Lige uden for døren er området smukt og rigt på naturoplevelser året rundt – både ved sø, å og i det åbne landskab.

 

Og bussen til Skive, med bl.a. skolemuligheder, er kun få skridt væk.

VÆRDIER

Hos os handler det om livskvalitet,

trygge rammer og plads til at være sig selv.
Præcis, som man er.

Værdier
METODER

Veldokumenterede metoder og pricipper

På Lovnsbjergvang benytter vi en række anerkendte, pædagogiske principper og metoder i det daglige arbejde med vores beboere. 

Metoderne, vi bruger, er særligt egnede til personer med ASF (autismespektrumforstyrrelser).

MEDARBEJDERNE

Stabilt og nærværende personale

Hos os møder du både ergoterapeuter, pædagoger, lærere og andre fagpersoner, som alle har stor erfaring med og indsigt i at arbejde med personer med ASF.

 

Vores indsigt i autismespektrumforstyrrelser og rammerne for at arbejde hermed, gør os til dygtige sparringspartnere for både hinanden, beboerne og deres familier.

MULIGHEDERNE

Mulighederne inde, ude, i byen og naturen

Lovnsbjergvang er fyldt med muligheder, både i og uden for huset. Vores fællesrum indbyder til samvær, samtale og samspil – altid på beboernes præmisser. Udenfor er vores egen have og naturen helt tæt på.

Lidt længere nede ad vejen ligger Flyfabrikken, som vi samarbejder med. Og hopper du på bussen, kan du være i Skive på ingen tid.

TILSYN

Tilsynets seneste konklusioner

'Socialtilsyn Midt vurderer, at Den selvejende Institution Lovnsbjergvang lever op til kravene jf. § 6 i lov om socialtilsyn.'

BESTYRELSE

Dygtig og dedikeret bestyrelse

Bestyrelsen for Lovnsbjergvang består af formand, næstformand og personalerepræsentant. Alle medlemmer er dedikerede og har stor erfaring fra forskellige poster  inden for arbejdet med autismespektrumforstyrrelser.

Billede_er_på_vej.png

Mette Mackeprang

formand

Billede_er_på_vej.png

Jan Sørensen

næstformand

Helle_Bøgh_Lovnsbjergvang.jpg

Helle Bøgh Kristensen

medarbejderrepræsentant

Bestyrelse
bottom of page